×

TPMS

Bandenspanningssensoren kopen?

TPMS Sensor Originele-velgen.com levert nu ook TPMS (bandenspanningssensoren). Er zijn twee soorten bandenspanningscontrolesystemen. Lees hieronder welk systeem er in je auto zit en of je dus TMPS sensoren nodig hebt.

Wij kunnen deze TPMS sensoren  aanbieden voor een vanaf prijs van € 142,50

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring Systems

Het is een slim elektronisch systeem die continu in de gaten houdt of de bandenspanning nog in orde is. Zodra er iets mis gaat geeft het systeem een signaal door die op het dashboard zichtbaar wordt. Er zijn 2 verschillende bandenspanningscontrolesystemen. Het directe bandenspanningscontrolesysteem werkt met de TMPS sensoren. Dit kost natuurlijk extra geld. Als je de TMPS sensoren niet zou plaatsen dan verschijnt er elke keer een foutmelding op het display in de auto. Het indirecte bandenspanningscontrolesysteem werkt via de ABS en daarvoor zijn er geen TMPS sensoren nodig.

Voordeel van TPMS sensoren:

  • Veiligheid; het systeem verhoogt de rijveiligheid, d.m.v. het tijdig opmerken van een te lage bandenspanning.
  • Ecologisch; doordat het systeem de bandenspanning in de gaten houdt, draag dit bij aan het brandstofverbruik. Een lagere bandenspanning veroorzaakt namelijk een hoger brandstofverbruik.
  • Economisch; ook voorkomt het systeem onnodige bandenslijtage, dat regelmatig wordt veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning.

Wij kunnen deze TPMS sensoren  aanbieden voor een vanaf prijs van € 142,50

Automerken in ons assortiment

Wij leveren originele velgen voor een groot scala aan automerken.