×

Lichtmetalen velgen tegen concurrerende prijzen kopen?

Velgen online kopen? Dan ben je bij originele-velgen.com bij de juiste webshop! Lichtmetalen velgen van onder andere de Duitse merken Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen is wat wij standaard op voorraad hebben staan.

Wat zijn velgen?

De velg is onderdeel van het wiel. Het specifieke deel dat de velg wordt genoemd is het deel dat de spaken verbind met de band. De velg houdt de band op zijn plaats. In het algemeen, en met name in de auto industrie, wordt de term velg gebruikt voor het complete wiel exclusief band.

Waarom lichtmetalen velgen?

De wielen maken de auto, dat is wat ze zeggen! Samen met ons uitgebreide assortiment kan je je auto een compleet nieuwe look geven. Lichtmetalen velgen ogen beter dan de ”soms” standaard stalen velgen, hierdoor zijn deze zeer populair geworden.

Ook zijn lichtmetalen velgen in het algemeen lichter dan stalen velgen en ook zorgt het materiaal voor een betere warmte afvoer.

Lichtmetalen velgen worden nauwkeuriger geproduceerd dan stalen velgen. Een stalen velg wordt apart in een mal geperst en uiteindelijke aan elkaar gelast. Lichtmetalen velgen worden door middel van een afdraai proces geproduceerd. Hierdoor is zowel de maat als het gewicht nauwkeuriger dan bij stalen velgen, waardoor er minder kans is op onbalans.

LM velgen hebben ook minder last van corrosie in vergelijking met stalen velgen. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat er lucht tussen de band en velgen kan ontsnappen

Automerken in ons assortiment

Wij leveren originele velgen voor een groot scala aan automerken.