×

Stalen velgen voor de winter periode

Voor het winter seizoen zijn stalen velgen absoluut aan te raden. Stalen velgen zijn met winterbanden uitermate geschikt voor bijvoorbeeld wintersport. Regelmatig moeten bestuurders tijdens deze reis sneeuwkettingen monteren, lichtmetalen velgen kunnen hierdoor snel beschadigd raken terwijl bij stalen wielen dit minder vaak het geval is. Ook heeft een stalen velg minder last van dit weer type, aangezien het beter tegen strooizout kan. Lichtmetalen worden sneller aangetast door het strooizout tenzij deze LM velgen worden voorzien voor een speciale oppervlakte behandeling. Ook zijn stalen velgen eenvoudig schoon te houden, veel bestuurders vinden die een belangrijk pluspunt tijdens winterse omstandigheden.

Onze oosterburen

De meerderheid in ons buurland “Duitsland” rijdt in de winter op stalen velgen. De gunstige prijsverhouding ten opzichte van lichtmetalen velgen is de belangrijkste beweegredenen.

Stalen velgen kopen?

Het is belangrijk dat de afmetingen van de velgen overeen komen met de originele afmetingen. Ook zijn er diverse fabrikanten die de velgen kunnen leveren, let vooral op de kwaliteit hiervan dit is vaak erg verschillend. Maar zwarte velgen zijn minder mooi, u kunt deze wielen versieren met wieldoppen.

Automerken in ons assortiment

Wij leveren originele velgen voor een groot scala aan automerken.